Ez a tinédzser úgy nyert felvételt a floridai Állami Egyetemre, hogy 12 éve hajléktalan.

Griffin Furlong amerikai tinédzser, annak ellenére, hogy frissen végzett a floridai First Coast Gimnáziumban, nem egy átlagos srác. Griffin ugyanis úgy nyert felvételt a Florida Állami Egyetemére, hogy 12 éve hajléktalan.

Csak 6 éves volt, mikor elveszítette leukémiában szenvedő beteg édesanyját. Miután az apuka nem tudta fedezni lakhatásuk költségeit az utcára, és különböző szállókba kényszerültek.

Griffin, rendezetlen családi háttere ellenére 4,65-ös átlaggal érettségizett a gimnáziumban.

hajlektalan-tinedzser-001

“Nincs lehetőségem feladni” mondta a tinédzser iskolatársainak tartott beszédében.

hajlektalan-tinedzser-002

18 éves korában felismerte, hogy egyetlen esélye van egy jobb élet reményében és az pedig nem más, mint egy felsőoktatási intézményben szerzett végzettség.

hajlektalan-tinedzser-004

 Tanárai többsége nem is tudott Griffin helyzetéről, ő ugyanis egyszer sem hiányzott, igazi mintadiák volt. Ő lett az évfolyam legjobb diákja.

hajlektalan-tinedzser-005

Történetét felkarolta az internet, ezrek adakoznak neki, hogy szerencsétlen helyzete ne hátráltassa tanulmányai elvégzésében.

hajlektalan-tinedzser-006

A tanévzáráskor osztályelsői búcsúbeszédet mondó Griffin, azt a tanácsot adta iskolatárainak, hogy használják a múltjukat motiváló eszközként.

hajlektalan-tinedzser-010

Griffin szeretne egy ösztöndíjat alapítani, hogy segíthessen a hozzá hasonló körülmények között élő fiataloknak.

hajlektalan-tinedzser-007

Griffin minden egyes baseballsapkájának belső peremére felírta “Soha ne add fel” mottóját, hogy mindig emlékeztesse őt arra, amit elszeretne elérni.

hajlektalan-tinedzser-008

Griffin, az utolsó vizsgái előtt került volna újra az utcára mikor barátnőjének, Avery-nek a családja felajánlotta neki, hogy maradjon náluk.

hajlektalan-tinedzser-009
Forrás: dailymail

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!