Férfiak életét mentheti meg a terhességi teszt.

terhessegi-teszt

Ezt a történetet egy srác osztotta meg a Redditen amin teljesen ledöbbentem.

Egy nap a fürdőszobájában megtalálta exbarátnőjének egy el nem használt terhességi tesztjét. A vicc kedvéért gondolta hogy rápisil, és megnézi, hogy neki milyen eredményt mutat a teszt. Legnagyobb meglepetésére 2 csík jelent meg a terhességet jelző ablakocskában, ahogy ez a képen is látható. Mint tudjuk ez terhességet jelent, igaz? Nyilvánvalóan nála ez  szóba sem jöhetett, de ettől függetlenül kíváncsi lett volna az okára.

Megosztotta a Reddit-en a „pozitív” tesztről készült fotót majd a kommentelők közül valaki ezt írta neki:

Ha ez igaz, akkor ki kellene vizsgáltatnod magad hererák gyanújával…

…és hogy keresse fel a háziorvosát amilyen gyorsan csak lehet. Hatalmas szerencséje volt, hogy mindez megtörtént, mert mikor háziorvosa kivizsgálta őt, kiderült, hogy hererákja van és szerencséjére még sikerült a korai stádiumban diagnosztizálni a betegséget.

Akkor mi is történt itt?

proscancerHát, a terhességi teszt valójában a vizeletben lévő hCG (Human chorionic gonadotropin) nevű hormon szintjét méri. Ez a hormon a nők placentájában termelődik és hatékonyan kimutatja a terhességet. Mint kiderült, a hCG szint azon férfiak szervezetében is magasabb, akik hererákban szenvednek.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy akiknél a terhességi teszt negatív eredményt mutat, annak nem lehet hererákja, akinek meg pozitív, az egyértelműen ebben a betegségben szenved.

Mindenesetre, ha mégis pozitív eredményt mutatna a terhességi teszt, érdemes mihamarabb felkeresnünk egy szakorvost, hogy megbizonyosodjunk az eredmény valódi okáról.

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!