A kínai úszómedencék a legzsúfoltabbak, és a legpiszkosabbak a világon

Kínában az úszás régóta a testi erő jelképe, azonban az ország elit sportiskoláinak falain kívül nemigen van lehetőség ezt a hobbit normálisnak mondható keretek között űzni. A legtöbb kínainak az úszómedence nem sportlétesítmény, hanem egy hűsölési lehetőség forró nyári napokon.

Ilyenkor emberek ezrei próbálnak egyszerre elférni a medencében, hihetetlen úszógumi színkavalkádot alkotva. Még így is jobb, mint kint a hőségben.

Nem véletlenül sokan “húsostáska forraló”-ként emlegetik ilyenkor az úszómedencéket, mivel annyi tömve vannak a medencék, hogy csak egy helyben tudnak állni.

kina-zsufolt-medence-1

Huffington post

Egyre többet építenek, de még mindig nincs elég úszómedence Kínában, ezért nem tudják az átlagemberek az úszást sportként űzni, és ezért lesznek ennyire telítődve a meglévő medencék.

És van egy még nagyobb baj. A hatalmas tömegek miatt rendkívül piszkos a víz. Az 5.639 uszoda vizének 10%-ában meghaladta a biztonságos mértéket a karbamid vegyület, ami az emberi vizeletből származik.

A különböző baktériumok mennyisége halálos is lehet. 2008-ban a 47.000 ember kapacitású Mao Mao úszómedencében 1 ember meghalt és 3.158-an betegedtek meg a vizelettel és széklettel szennyezett víz lenyelése miatt.

kina-zsufolt-medence-5

Dailymail

kina-zsufolt-medence-2

Huffington post

kina-zsufolt-medence-3

Huffington post

kina-zsufolt-medence-4

Dailymail

kina-zsufolt-medence-7

Flickr

kina-zsufolt-medence-8

Flickr

kina-zsufolt-medence-9

Wsj

Japánban sem sokkal jobb a helyzet, mint ahogy Michael Yamashita fotóin láthatjuk. Elvileg itt tisztábba tudják tartani a vizet, de azért nem biztos, hogy ki fogom próbálni.

tokyo-zsufolt-medence-4

tokyo-zsufolt-medence-3

tokyo-zsufolt-medence-2

tokyo-zsufolt-medence-1

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!