Mára már 115 évesek is elmúltak a világ legidősebb hölgyei

Ma már csak néhány olyan ember él a földön, aki a 19. században született. Hogy mi a hosszú élet titka? Mindegyikük másra esküszik, és sokszor nagyok az ellentmondások.

Talán az az 5 különleges hölgy áll legközelebb a titok nyitjához, akik az 1800-as évek végén születettek, akik még ma is élnek, és akik túlélték a eseményekben igen gazdag 20. századot. Akik olyan jelentős eseményeket éltek meg mint a repülőgép fejlesztése, a televízió feltalálása, és megélték az internet korát.

Ezeket a hölgyeket ismerhetjük meg az alábbiakban.

Susannah Mushatt Jones, Egyesült Államok, született: 1899. július 6-án

Megházasodott, majd elvált, gyereke nem született. Soha nem dohányzott, se nem ivott, igaz az étkezésére sem figyelt. Szereti a barbeque­t, a szalonnát, és zokon veszi ha bármelyiket is elveszik tőle.

legidosebb-holgyek-001

legidosebb-holgyek-002

A világ legidősebb embere: Misao Okawa, Japán, született: 1898. március 5-én

A szusinak, a makrélának és a nyolc óra alvásnak tudja be a világ legidősebb embere, hogy most fogja ünnepli 117. születésnapját. 83 éve özvegy, férjét 1931-ben veszítette el. Három gyermeket szült, tőlük négy unokája és hat dédunokája van.

legidosebb-holgyek-003

legidosebb-holgyek-004

A világ második, de Amerika legidősebb embere: Gertrude Weaver , született: 1898. július 4-én

1915-ben ment férjhez és négy gyermeke született. Weaver szerint a hosszú élet titka: bízni kell az Úrban, keményen kell dolgozni és szeretni kell mindenkit. “Bánj olyan jól másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak”.

legidosebb-holgyek-005

Európa legidősebb embere: Emma Morano, Olaszország, született: 1899. november 29-én

1926­-ban ment férjhez, egy gyermeke született, akit még csecsemőkorában elveszített. Emma szerint a hosszú élet egyik fontos tényezője az étkezés (20 éves kora óta napi két tojást eszik meg reggelire, az egyiket keményre főzve, a másikat nyersen. Ebédre tésztát eszik darált hússal, vacsorára pedig csak egy pohár tejet iszik.) A másik fontos tényezője pedig az alvás (este 7-kor fekszik és reggel 6 óra előtt kel).

legidosebb-holgyek-006

Jeralean Talley , Egyesült Államok, született: 1899. május 23-án

1936-ban ment férjhez, akinek haláláig együtt éltek. Egy gyermeke született, akitől három unokája, tíz dédunokája és négy ükunokája van. Lánya szerint Talley hosszú életének titka, az aktivitás.

legidosebb-holgyek-007
Forrás: boredpanda

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!