10 probléma Brazíliában a VB indulásánál

Végre elkezdődik a VB, indul az 1 hónapnyi fociláz szerte a világon.

A VB-t szervező országoknak már évekkel a VB előtt el kell kezdeniük az előkészületeket, építkezéseket, infrastrukturális fejlesztéseket, hogy az eseményre minden időben elkészüljön. Hamarosan ki fog derülni, hogy Brazília képes volt-e erre.

Mielőtt a lehetséges problémákról beszélnénk, érdemes megismerni, hogyan lett Brazília a szervező országa a 2014-es VB-nek:

A rendező kiválasztása a FIFA új rotációs rendszere szerint történt. A rendszer lényege, hogy minden világbajnokságra megjelölnek egy kontinenst, és csak onnan jelentkezhetnek országok a rendezésre. Dél-Amerikából csak Brazília jelentkezett, így egyedüli pályázóként Brazília lett a rendező, ezt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2007. október 30-án jelentette be.

Tény, hogy Brazília szervezői pályázatában szereplő tételek egy részét nem tudta teljesíteni. Az akkori Brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva a VB-t akarta arra használni, hogy felgyorsítsa az ország fejlődését. Brazília $11,3 milliárdot invesztált a VB-hez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekbe, stadionok építésébe. Ennek ellenére Brazília csak a vállalások felét tudta teljesíteni. Több létfontosságú fejlesztés maradt el, a lista hosszú.

Most nézzük is, mik lehetnek a gondok.

1. Talán a tömegközlekedés fejlesztésének elmaradása lesz az egyik legérdekesebb. A nagyobb városokban lehetetlen a tömegközlekedés. Érdekesség, hogy egy pár város úgy kezel ezt a problémát, hogy meccs napokon iskola és munka szabadnapot hirdetnek, hogy így csökkentsék a tömegközlekedők számát.

vb-gondok-009

2. Pár stadion nem készült el. Az a stadion sem 100%-os, ahol a nyitómeccset játsszák.

vb-gondok-001

3. A lakosok rendszeresen tüntetnek a VB ellen.

vb-gondok-002

4. A rendőrség agresszívebb stratégiát kezdett el alkalmazni a tüntetők ellen. A lenti videó június 6-án készült San Pauloban a metrósok sztrájkja alatt.

5. Sok helyen VB ellenes fal graffitit láthatni.

vb-gondok-004

vb-gondok-003

vb-gondok-005

6. A repülőterek nincsenek felkészülve a várható tömegek fogadására.

vb-gondok-006

7. Manaus városában, ahol 14-ére van ütemezve az Angol-Olasz meccs, árad az Amazonas egyik ága, szükségállapotot rendeltek el 14 napja.

vb-gondok-007

8. Brazília nem olcsó hely, és a VB időszakára az árak még jobban felkúsznak.

vb-gondok-011

9. Bármelyik Brazil lakos megmondja, hogy a dugók szörnyűek tudnak lenni.

vb-gondok-012

10. Pár napja olyan hotelekben is romlott ételt találtak, ahol VB csapatok fognak megszállni.

Ha tudsz angolul, ezt a vicces összeállítást is érdemes megnézni 😀

Hát igen, reméljük jól sül el minden, kíváncsiak vagyunk a fejleményekre.

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!