Smiley, a szemek nélkül született kutyus a legjobb terápia a különböző fogyatékosságokkal élő embereknek.

Smileyra a 10 éves golden retrieverre pillantva az embert óhatatlanul melegség járja át. A szemek nélkül született kutyus rendkívül rossz körülmények között cseperedett fel, de 1 évesen szerető gazdára lelt, aki mellett egy barátságos, boldog háziállat vált belőle. Folyamatos vidámságának és szeretetének köszönhetően Smiley egy terápiás kutya lett, aki különböző betegségekben szenvedő embereken segít puszta jelenlétével.

A kutyák nem szomorkodnak a múlton, és nem sajnálják magukat. A pillanatnak élnek. Amikor Smiley-t megtaláltam, azt mondták, hogy sosem élhet minőségi életet és az elaltatását javasolták. Én nem így gondoltam. Smiley mindenkinek örömet szerzett, akivel csak találkozott az évek alatt. Persze sokszor nekimegy dolgoknak, és amikor feléd fut, nem igazán tudja mikor kellene lassítania és megállnia, de ezen kívül ugyan úgy szaglászik és játszik, végzi a kutyás teendőit. El is felejti az ember, hogy Smiley nem lát.

– mondta róla gazdája.

Smiley gazdája Joanne, egy profi kutyakiképző. Elmondása szerint fontos hagyni, hogy Smiley magától, a saját ösztöneit használva fedezze fel a környezetét. Nem szabad mindentől megóvni, és félteni attól, hogy esetlegesen nekimegy valaminek.

Joanne egy tömegtenyésztőnél talált Smiley-ra

szem-nelkul-szuletett-001

Szemek nélkül született, ezért szemhéjait összevarrták, hogy elkerülje a fertőzéseket.

szem-nelkul-szuletett-002

Amikor feléd fut, nem igazán tudja, hogy mikor kellene lassítania.

szem-nelkul-szuletett-003

A kutyust, vaksága ellenére hazavitte Joanne.

szem-nelkul-szuletett-004

Mára már egy regisztrált terápiás kutya lett Smiley-ból, aki a mentális problémákkal és különböző fogyatékosságokkal élő embereken segít.

szem-nelkul-szuletett-005

Smiley szeret mindenkinek így bemutatkozni. Te ellen tudnál állni ennek a mosolynak? 🙂

szem-nelkul-szuletett-006

Van jó pár olyan betege, aki soha sem mosolyog, kivéve, amikor Smiley-val van.

szem-nelkul-szuletett-007

El is felejti az ember, hogy nem lát.

szem-nelkul-szuletett-008

Smiley és Joanne nagyon egymásra vannak hangolva. Smiley, Joanne hangjából és lépéseiből tudja, hogy biztonságos-e az út, vagy jön-e valami akadály, amit ki kell kerülnie.

szem-nelkul-szuletett-009

“Fontos hagyni, hogy Smiley magától, a saját ösztöneit használva fedezze fel környezetét. Nem szabad mindentől megóvni, és félteni attól, hogy nekimegy valaminek.”

szem-nelkul-szuletett-010
Forrás: boredpanda

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!