Te ennél a mosdóban? Miért várnánk el ezt egy kisbabától?

Az étkezőben étkezni, a vécében üríteni szokás – és nem fordítva. Senkinek nem jutna eszébe, hogy a mellékhelyiségbe vonuljon villásreggelizni vagy akár egy pohár tejet meginni. Miért várnánk ezt el egy kisbabától? Valóban visszataszító egy nyilvánosan szoptató nő látványa?

Erre hívja fel a figyelmet egy diákok által készített kampány, When Nurture Calls néven, amely épp ennek a helyzetnek a fonákságait mutatja be.

A szoptatás az egyike a legszebb, legbensőségesebb pillanatoknak, amit egy anyuka és a gyermeke közösen átélhet. Nyilván az a legjobb, ha ezt otthoni, biztonságos és rendezett körülmények között élhetik át.

szoptato-kismamak-001

Azonban vannak alkalmak, amikor a kismama bármilyen okból arra kényszerül, hogy el kell mennie otthonról, és hát ha a kicsi épp akkor éhezik meg, akkor bizony nagy bajban van.

szoptato-kismamak-002

Nyilvános helyen megnézik, kinézik a szoptató kismamát, mondván ne tárja közszemlére ezt a dolgot. Tehát marad az elvonulós megoldás, amivel nem is lenne baj, ha lenne hová elvonulni.

szoptato-kismamak-003
Forrás: dailymail

A legtöbb helyen (tisztelet a kivételnek), nincs erre lehetőség, és az egyetlen megoldás, ha a kismama a lehető legkevésbé meghitt helyre, egy nyilvános vécébe vonul vissza szoptatni, ami viszont sok mindennek nevezhető, de felemelőnek nehezen…

Segítsünk a kismamáknak és juttassuk el ezt az elgondolkodtató kampányt minél több emberhez.

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!