Ez egy édes kis pandamaci. Nem, hangyász. Nem, panda. Most akkor mi ez?!

A természetben és az állatvilágban gyakran a legkülönbözőbb trükköket kell bevetni a túlélés érdekében. Ezért is mondhatjuk bátran, hogy az állatok az álcázás nagymesterei. Mint például ezen a képen, pont úgy néz ki, mintha ölelkező pandamacit látnánk, de éppenséggel…

… ő egy ennivaló sörényes hangyász, aki úgy pózol mint egy pandamaci.

Hangyászmedveként is ismert a sörényes hangyász.

sorenyes-hangyasz-jpg

Gondolom azért, mert úgy néz ki mint egy pandamaci.

sorenyes-hangyasz-jpg (4)

Megvicceli a világot és elhiteti mindenkivel, hogy ő egy ennivaló kis panda.

sorenyes-hangyasz-jpg (3)

Úgy néz ki mint egy panda, pedig ő egy hangyász.

sorenyes-hangyasz-jpg (2)

Pont olyan mintha egy panda lenne a lába helyén.

sorenyes-hangyasz-jpg (1)

A sörényes hangyász kizárólag Közép- és Dél-Amerikában honos és a legveszélyeztetettebb hangyászfaj. A hangyász magányos, lakott területek közelében éjjel aktív, máshol viszont nappali állat. Tápláléka talajlakó hangyák és termeszek. A nőstények 2-3 éves korban válnak ivaréretté. A vemhesség 190 napig tart, majd a kis hangyászt anyja 8-9 hónapos koráig a hátán hordja mindenhova magával.

Európa állatkertjeiben jelenleg 120 sörényes hangyász él.

Magyarországon jelenleg csak a Szegedi Vadaspark tart sörényes hangyászt. Ursula, a dortmundi nőstény sörényes hangyász 2010 tavaszán költözött be a Szegedi Vadaspark dél-amerikai területére, majd két évvel később megérkezett párja, Árész is egy csehországi állatkertből. Együttlétük gyümölcse 2013. szeptember 22.-én jött a világra,  az első sörényes hangyászkölyök, mely magyar állatkertben született.

 

 

 

 

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!