Az olasz fotós, Gabriele Galimberti pontosan tudja, hogy semmi nincs jobb az ember saját nagymamájának isteni főztjénél. A “Delicatessen With Love” című fotósorozatához 58 különböző országból választotta ki az imádnivaló nagymamákat, akiket lencsevégre kapott a főzés megkezdése előtt, majd a portréképük mellé párosította az elkészült étkeket is. Az ötletet természetesen Gabriele saját nagymamája, és az ő raviolija adta.
A fotós elmondása szerint az ő imádott nagymamája zamatos raviolival búcsúztatta az egyik világjáró utazása előtt és aggódva kérdezte tőle, hogy ugyan mit fog enni, amíg távol lesz. Ekkor Gabriele csak annyit válaszolt, hogy sok más nagymama is van a világon, akik biztosan hasonlóan jó szakácsok, mint ő. Majd biztosította saját nagymamáját afelől, hogy meg fogja kérni őket, hogy főzzenek neki és ezt meg is fogja örökíteni a nagyinak, hogy ne aggódjon.
Nézzétek meg a képeket, amiken keresztül tökéletesen átszűrődik az az igazi törődés, amit csak a nagyi főztje jelenthet 🙂
1. Etiópia, Addisz-Abeba (Bisrat Melake, 60) – Etióp kenyér curryvel és zöldségekkel
2. Egyiptom, Kairó (Fifi Makhmer, 62) – Tészta, rizs és hüvelyesekből készült pite
3. Argentína, Mendoza (Isolina Perez De Vargas, 83) – Vegyes hústál
4. Kenya, Oltepessi (Normita Sambu Arap, 65) – Polenta fehér kukoricából zöldségekkel és kecskével
5. Marokkó (Fatma Bahkach, 59 ) – Serpenyőben sült kenyér
6. Bolívia, La Paz (Julia Enaigua, 71) – Zöldségek és sajt leves
7. Marokkó, Massa (Eija Bankach, 62) – Csirke tajine
8. Kanada, Whitehorse (Kathy O’Donovan, 64) – Az éjféli nap bölénye
9. Törökország, Isztambul (Ayten Okgu, 76) – Hússal és zöldségekkel töltött padlizsán
10. Svédország, Stockholm (Brigitta Fransson, 70) – Hideg lazactál zöldségekkel
11. Algéria, Timimoun (Lebgaa Fanana, 42) – Csirkecomb kuszkusszal és zöldségekkel
12. Brazília, Rio de Janiero (Ana Lucia Souza Pascoal, 53) – Friss és füstölt húsokkal egybefőzött feketebab, rizzsel, pirított farofával
13. Zimbabwe, Victoria Falls (Flatar Ncube, 52) – Fehér kukoricaliszt és mogyoróvajban főtt tök levelek
14. Zanzibar, Bububu (Miraji Mussa Kheir, 56) – Rizs, hal és zöldség zöld mangó mártással
15. Lettország, Kekava (Inara Runtule, 68) – Hering krumplival és túróval
16. India, Mumbai (Grace Estibero, 82) – Csirke vindaloo
17. Kína, Chongqing (Pan Guang Mei, 62) – Kétszer főtt sertés zöldségekkel
18. Malawi, Mchinji (Regina Lifumbo, 53) – Hernyó paradicsomos mártásban
19. Libanon, Bejrút (Wadad Achi, 66) – Rizs és lencse krém
20. Kajmán-szigetek (Maria Luz Fedric, 53) – Zöld leguán rizzsel és babbal
21. Haiti, Saint-Jean du Sud (Serette Charles, 63) – Kagyló kreol mártásban
22. Fülöp-szigetek, El nido (Carmen Alora, 70) – Cápa kókuszlevesben
23. Spanyolország, Madrid (Carmina Fernandez, 73) – Bárány belsőségek rizzsel
24. Örményország, Alaverdi (Jenya Shalikashuili, 58) – Szőlőlevélbe tekert marhahús rizzsel
25. Thaiföld, Bangkok (Boonlom Thongpor, 69) – Töltött omlett
26. Grúzia, Tbiliszi (Natalie Bakradze, 60) – Sertés- és marhahúsgombócok
27. Izland, Reykjavik (Valagerdur Olafsdottir, 63) – Bárány zöldséglevessel
28. Norvégia, Bergen (Synnove Rasmussen, 77) – Izlandi bika zöldséglevessel
29. A fotós nagymamája: Olaszország, Castiglion Fiorentino (Marisa Batini, 80) – Mángold és ricotta ravioli húsmártással
Tetszett a fenti cikk?
Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!