Egy fiatal lány, aki november 1-jén, két nappal férje születésnapja után távozik az élők sorából.

Brittany Maynard, a 29 éves amerikai nő 22 nap múlva, november elsején véget vet az életének. A fiatal nő az év elején tudta meg, hogy állandó fejfájásait nem a magas vérnyomás, hanem egy rosszindulatú agydaganat, az úgynevezett gliobasztóma okozza.

Orvosai fél évet jósoltak neki és elmondták, hogy a halál lassan és fájdalmasan fog eljönni. Brittany ekkor döntött úgy, hogy az orvos által felírt gyógyszer segítségével saját maga veszi el életét.

“Egyetlen porcikám sem kívánja a halált. Tényleg nem. Élni akarok, és azt kívánom, bárcsak lenne gyógymód a betegségemre, de nincs. Az agytumor le fog győzni, és nem tudok ellene mit tenni. Számtalan szakértővel beszéltem arról, hogy milyen halálra számíthatok, és egytől egyig azt mondták, hogy szörnyű lesz. És ha már meg kell halnom, akkor a méltóságteljes halál lehetősége a kevésbé ijesztő számomra.”

brittany-maynard-004

Jelenleg Amerika 5 államában (Washington, Oregon, Montana, Vermont és Új-Mexikó) dönthetnek úgy a halálos beteg emberek, hogy egy orvos által felírt szer segítségével fájdalommentesen véget vetnek az életüknek.

brittany-maynard-001

„Haldoklom, és ha van választási lehetőségem, akkor az kevesebb szenvedést választom azért, hogy a lehető legkisebb fizikai és érzelmi fájdalom érjen engem és a családomat egyaránt.”

brittany-maynard-002

Brittany élete utolsó egy hónapjában a méltóságteljes halál mellett fog kampányolni, elutazik kedvenc helyeire és próbál minél több időt tölteni szeretteivel.

brittany-maynard-003

Brittany Maynard november 1-jén, két nappal imádott férje születésnapja után távozik az élők sorából édesanyja, az apja, a férje és a legjobb barátja kíséretében.

 

Forrás: people.com

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!