Szívfájdító! Így adta meg magát a 4 éves szír kislány a fényképezőgépnek.

Vírusként terjed az interneten az a szívfájdító kép melyen egy szíriai kislány látható, amint megadja magát a fényképezőgépnek, mivel azt hiszi, hogy fegyvert fognak rá.

A négyéves kislányról készült fotót, Osman Sagirli török fotóriporter készítette egy szíriai menekülttáborban. Az újságíró még 2012-ben látogatta meg az atmeni menekülttábort, ahol ezrével zsúfolódtak össze a szír polgárháború elől menekülő civilek.

sziriai-kislany-001

A fotós épp a négy éves kislányt, Adi Hudeát akarta lefotózni, aki azonnal halálra rémült a fényképezőgép láttán. A kislány ugyanis katonának nézte a fotóst, és azt hitte, hogy egy fegyverrel veszi célba őt, ezért azonnal feltette a kezét.

sziriai-kislany-002

A kis Hudea nem véletlenül rémült halálra az ismeretlen láttán. Mint kiderült, nem sokkal korábban egy tömeges mészárlásban veszítette el édesapját, majd menekülni kényszerült összeomlott édesanyjával és három testvérével.

sziriai-kislany-003

A fotós azt is elmesélte, hogy teleobjektívet használt, azért ijedhetett meg a kislány.

Az, hogy min mehettek keresztül a menekültek, a gyerekeken látszik meg leginkább. Ők nem titkolják az érzelmeiket. A számtalan gyermek által átélt fizikai megrázkódtatás, félelem, stressz és lelki trauma csupán az emberi katasztrófa egyik része…– tette hozzá a fotós.

Forrás: buzzfeed/blikk

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!