A szánalmas internetes troll undorítónak nevezte a Down-szindrómás kisfiút. Az édesanya válasza tökéletes.

Undorító.”

Egy internetes troll (a troll, internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon üzenetekkel bombáz egy online közösséget) ezt a szót írta egy down-szindrómás kisfiúról közzétett kép alá, amit édesanyja posztolt a kisfiúról. Az édesanya erre írt válaszát olvashatjátok most, amit nem is írhatott volna meg tökéletesebben.

A lényeget leforditottuk nektek, de ha szeretnétek itt elolvashatjátok a teljes levelet: http://www.meganmennes.blogspot.hu/2014/04/an-open-letter-to-troll.html

“Kedves JusesCrustHD!

Mióta elkezdtem blogolni Quinnről és a betegségéről tudtam, hogy egyszer elérkezik ez a nap is. Sokszor láttam már olyan internetes trollok embertelen bántásait, akik a névtelenség mögé bújva kegyetlenkednek.

Például amikor kirabolták azt a szervezetet, ahol a fiamhoz hasonló betegekkel foglalkoztak, az egyik kommentelő azt írta, megérdemelték, hogy elvitték a számítógépeket, nekik úgyis felesleges. Ez a megjegyzés egyszerűen sértő, egy tudatlan ember háborgása, amivel nem vesztegetem az időmet. Múlt szombaton, azonban te személyeskedtél a fiammal, de ahelyett, hogy dühös lennék, adok egy tanácsot: Ne legyél bunkó, mert vissza fog ütni!

Nem feltételezek semmit rólad, de valószínűleg nem tudod elképzelni, milyen az, amikor egy szülő azért tehetetlen, mert a gyermeke éppen valamilyen légzőszervi betegséggel küzd. Quinn is ebben szenvedett a múlt héten, de péntekre kicsit jobban lett. Úgy döntöttünk, hogy kiülünk a kertbe levegőzni egy kicsit iskola után. Nem sok csodálatosabb dolog van annál, mint mikor látod a beteg gyermekedet mosolyogni, hát csináltam róla néhány képet, amit megosztottam az Instragam-on itt: #downsyndrome. Szeretem nézegetni ezeket a fotókat szabadidőmben, mert ezek a gyerekek ha hiszed, ha nem, imádnivalóak.

Természetesen Te, JusesCrustHD ezt biztos másképp gondolod, mivel szimplán csak egyetlen szót kommenteltél: “Undorító.”

“Hogy csúnyának találod a gyermekemet, az egy dolog. Jogod van ilyen véleményt formálni.”

egy-edesanya-valasza-001

“De az, hogy ezen a csatornán számos hasonló gyerek fotója alatt gyalázkodsz az gyerekes és szomorú.”

egy-edesanya-valasza-002

“Azt mondod, csak vicceltél. De mi van azzal a ténnyel, hogy ezek a gyerekek tényleg betegek. Ez nem vicces, ez zaklatás.”

egy-edesanya-valasza-003

“Tudom, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy valaki azért kezdi ki a fiamat, mert más, mint a többiek. Nem is az utolsó alkalom volt, hogy valaki a másik kárára süt el egy viccet. De az, hogy valaki direkt keresi ezeket a lehetőségeket, az embertelen.”

egy-edesanya-valasza-004

“Egy büszke anyuka”

Ha te is felháborítónak tartod azt, hogy egyesek beteg embereken viccelődnek, oszd meg ismerőseiddel.

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!