Látod ezt a koldust? Ő a világ egyik legjobb embere, mindjárt megtudod miért.

Léteznek közöttünk hősök, csak nem azok az emberek, akikről gondolnád. Ez a 99 éves bácsi megmutatja mit jelent igazán jót tenni, pedig neki sincs semmije.

99-eves-koldus-1

Bemutatom a 99 éves Dobri Dobrev-et. Hallásának nagy részét elveszítette a 2. világháborúban, és a mai napig begyalogol a kézzel épített kunyhójából, a kézzel készített ruháiban és cipőjében falujából Szófiába, Bulgária fővárosába, ahol kéreget. Ez az idős bácsi nagyjából  25 km-t tesz meg gyalog nap mint nap.

99-eves-koldus-2

De valójában Dobrev nem magának kéreget. Minden szükségletét fedezi a havi 80 eurós nyugdíja.

99-eves-koldus-3

Minden pénzt amit az évek alatt összegyűjtött (hozzávetőlegesen olyan 40.000 euró lehet), árvaházaknak adományozta. Minden egyes eurót olyan rászoruló árvaházak kapták, akik még a számláikat sem tudták fedezni.

99-eves-koldus-4

Egy centet sem tart meg. Minden az árvaházaknak megy, hiszen Dobrev szavaival élve “Nekik mindig is nagyobb szükségük volt rá, mint nekem”.

99-eves-koldus-5

Van aki Baylovo Szentjének nevezi, a szülővárosa után. Idén lesz 100 éves.

99-eves-koldus-6

Mindenki tiszteli a városban és felnéznek rá. Nagyapó Dobrinak becézik, és ő képviseli azt az önzetlen jóságot, ami mindannyiunkban megvan.

99-eves-koldus-7

Ha példaképet akarsz magadnak, ne a milliárdos üzletemberek, vagy a celebek felé fordulj. Nézz Dobrira, gondolkozz el ő mit tesz minden nap, és utána azon, hogy te mit tehetnél egy picit is hasonlóképp.

Forrás: 9gag

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!