Egy keksz, ami túl tüneményes ahhoz, hogy megegyük.

Maa Tamagosan, japán szakács egy olyan kekszet készített, ami túl bájos ahhoz, hogy megegyük. A keksz egy édes kis mackóforma, ami egy finom mandulát vagy kesudiót ölel magához.

Szerencsénkre, Maa megosztotta receptjét az interneten, így most már mindenki maga dönthet a macik sorsáról. A kekszek elkészítéséhez a maci formán kívül nincs is szükség más speciális hozzávalóra.

cuki-maci-suti-001

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160° C-ra
  2. Keverjünk össze egy tálban 110g finomlisztet, 20 g burgonyakeményítőt és egy csipet sót.
  3. Keverjünk össze egy másik tálban 40g cukor szirupot (cukor és kevés langyos víz), 10g mézet és 30g vajat.
  4. Következő lépésként a két tál tartalmát dolgozzuk össze és sodrófával kb. 1cm vastagságúra nyújtsuk.
  5. A maciformával vágjuk formára a kinyújtott tésztát.
  6. Rajzoljunk arcot a macinak egy fogpiszkálóval, majd helyezzük el a kívánt mandulát, mogyorót, vagy gyümölcsöt a maci pocakján, és szorosan öleljük át felette a mancsait.
  7. 10 percig sütjük, majd 150° C-ra csökkentve a sütő hőmérsékletét, süssük tovább még 10 percig.
  8. Vegyük ki a sütőből, és kész!

 

cuki-maci-suti-002
cuki-maci-suti-003
cuki-maci-suti-004
cuki-maci-suti-005
cuki-maci-suti-006
cuki-maci-suti-007
cuki-maci-suti-008
cuki-maci-suti-009

Amennyiben valaki allergiás lenne a családban a mogyorófélékre, akkor természetesen helyettesíthetünk finom gyümölcsdarabkákat, cukorkákat, vagy lekvárt a keksz elkészítéséhez.

Forrás: boredpanda

Tetszett a fenti cikk?

Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!