Maa Tamagosan, japán szakács egy olyan kekszet készített, ami túl bájos ahhoz, hogy megegyük. A keksz egy édes kis mackóforma, ami egy finom mandulát vagy kesudiót ölel magához.
Szerencsénkre, Maa megosztotta receptjét az interneten, így most már mindenki maga dönthet a macik sorsáról. A kekszek elkészítéséhez a maci formán kívül nincs is szükség más speciális hozzávalóra.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160° C-ra
- Keverjünk össze egy tálban 110g finomlisztet, 20 g burgonyakeményítőt és egy csipet sót.
- Keverjünk össze egy másik tálban 40g cukor szirupot (cukor és kevés langyos víz), 10g mézet és 30g vajat.
- Következő lépésként a két tál tartalmát dolgozzuk össze és sodrófával kb. 1cm vastagságúra nyújtsuk.
- A maciformával vágjuk formára a kinyújtott tésztát.
- Rajzoljunk arcot a macinak egy fogpiszkálóval, majd helyezzük el a kívánt mandulát, mogyorót, vagy gyümölcsöt a maci pocakján, és szorosan öleljük át felette a mancsait.
- 10 percig sütjük, majd 150° C-ra csökkentve a sütő hőmérsékletét, süssük tovább még 10 percig.
- Vegyük ki a sütőből, és kész!
Amennyiben valaki allergiás lenne a családban a mogyorófélékre, akkor természetesen helyettesíthetünk finom gyümölcsdarabkákat, cukorkákat, vagy lekvárt a keksz elkészítéséhez.
Forrás: boredpanda
Tetszett a fenti cikk?
Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!