Ki ne szeretné a méz édes ízét?! Számtalan felhasználási módja van a méznek, ráadásul nagyon egészséges is.
Sokan nem tudják, hogy az igazi méz előállítását 100%-ban méhecskék végzik. Egy rendkívül érdekes, természetes folyamattal ők termelik a mézet, miközben virágról virágra szállva be is porozzák azokat. Kaptáronként szorgos méhecskék ezreinek köszönhetjük az édes nedűt.
A mézet a méhecskék az erre a célra kialakított kaptárokban tárolják, azonban ha hozzá akartunk férni a mézhez, eddig ki kellett emelni a méztároló falat, amivel felbolygattuk a méhek természetes körülményeit.
Egy új találmánynak köszönhetően a jövőben már békén lehet hagyni a méhecskéket. Egy ausztrál méhészcsalád találta fel a Honeyflow nevű, forradalmian új kaptárt, aminek lényege, hogy a mézet gyakorlatilag le lehet csapolni anélkül, hogy a méhecskéket megzavarnánk.
A működési elv egyszerű, eddig mégsem találta ki senki. Miután a méz kellően besűrűsödik és a munkás méh viaszlappal befedi a mézzel telt sejteket, a túlsó oldalt a méhész le tudja csapolni. Egyszerű és nagyszerű megoldás.
Tetszett a fenti cikk?
Ha igen, oszd meg barátaiddal Facebookon!